Historie

Dierenkliniek Arnhem Zuid-West (voorheen D.A.P. Fluit) is per 1 maart 2006 door mij Drs. Caroline Stelma (links op foto) en mijn partner Ing. Pieter van der Touw overgenomen van Drs. Tineke Fluit (rechts op foto).
Drs. Tineke Fluit heeft de praktijk op de huidige locatie in 1984 laten bouwen.

Sinds de overname op 1 maart 2006 zijn veel structurele veranderingen doorgevoerd, zoals de nieuwe balie, en is behoorlijk wat nieuwe apparatuur aangeschaft en instrumentarium vernieuwd om u beter van dienst te zijn en de geneeskunde ten behoeve van uw huisdier naar een nog hoger niveau te brengen.

2006

  • Begin 2006 twee nieuwe behandeltafels welke tot op de grond kan zakken zodat ook uw grote hond eenvoudig zelf op de tafel kan gaan staan.

  • Begin 2006 nieuw narcose systeem in gebruik genomen.

  • Halverwege 2006 hebben wij een zuurstofkooi met een zuurstofgenerator gekocht om onverhoopt zeer zieke dieren wat meer lucht te geven zodat deze weer sneller kunnen aansterken.

  • Eind 2006 is een tandheelkundige unit aangeschaft. Welke vergelijkbaar is met de apparatuur van uw eigen tandarts. Zoals u weet voorkomt een gezond gebit van uw huisdier veelvoorkomende klachten. En vanwege ons motto voorkomen is beter dan genezen hebben wij deze tandheelkundige unit aangeschaft.  


2007

  • Halverwege 2007 hebben wij ook nieuwe uitgebreide laboratoriumapparatuur voor bloed- en urineanalyse aangeschaft, waardoor wij direct verandering ten op zichten van gezonde waarden kunnen controleren. U hoeft nu niet meer een dag of twee op de uitslag te wachten, maar na gemiddeld 15 minuten kunnen wij de waarden beoordelen.

  • Eind 2007 hebben wij digitale röntgen aangeschaft waardoor wij binnen 30 seconden op ons beeldscherm kunnen constateren of een trauma of breuk aanwezig is ofwel iets anders aan de hand is.

  • Eind 2007 hebben wij ook digitale dentale röntgen aangeschaft waardoor nu de wortels van de tanden en kiezen kunnen worden beoordeeld en tanden en kiezen niet direct hoeven worden verwijderd.   

  • Eind 2007 aanschaf van een digitale endoscoop.


2008

Het team
Ook het team van dierenartsen en assistenten is sinds begin 2006 behoorlijk gegroeid.  Vanaf jan 2010 zullen vijf dierenartsassistenten / paraveterinairen en vier dierenartsen gezamenlijk op beide locaties zorgdragen voor de gezondheid van uw dier.Castratieproject bij Dierenarts Arnhem!

Op zaterdag 18 augustus organiseren wij een castratie- en sterilisatieproject voor katten.

Lees verder...

Interview met onze tandarts Caroline

Onze gebitsspecialist Caroline Stelma heeft een interview gegeven over gebitsverzorging -en problemen bij honden. Een leuk en informatief interview! Voor interview: klik hier

Lees verder...